Скільки треба їсти риби, щоб продовжити життя: несподіваний висновок вчених

Вчені з Технічного університету Данії вивчили, як впливає на здоров’я заміна однієї їжі на іншу, та назвали кількість рибних продуктів, які потрібно вживати для продовження життя. Як виявилось, для продовження життя слід включати у тижневий раціон 350 грам риби. Також вчені радять знижувати споживання червоного м’яса. Такий принцип харчування підвищує захист від смерті через ішемічну хворобу серця.

Червоне м’ясо забезпечує організм харчових залізом, але з його інтенсивним споживанням пов’язано розвиток різних видів раку. Тому у вживанні цих продуктів важливий баланс.

Тому експерти радять їсти 350 грамів риби на тиждень, з яких 200 грам – жирні сорти (оселедець, скумбрія) та пістні (камбала, мінтай).

Така дієта ідеально підійде чоловікам після 50 років та жінкам дітородного віку.

Джерело:
https://narodna-pravda.ua/2019/05/24/skilky-treba-yisty-ryby-shhob-prodovzhyty-zhyttya-nespodivanyj-vysnovok-vchenyh/